A HAGYMÁCSKA MESEMUSICALT HOZTA EL A MIKULÁS A BÉKÉSCSABAI GYEREKEKNEK

Megtartották az orosz népmese alapján írt Hagymácska bemutatóját a Békéscsabai Jókai Színházban. Kocsák Tibor és Bozsó József mesemusicaljét ezúttal a Mikulás hozta el a békéscsabai gyerekeknek.

A darabban a gyümölcsök és zöldségek mesebeli világába csöppenünk, ahol Hagymácska küzd Hagymaapó jogaiért a zord Tormagasságos urasággal és Uborka hadseregével szemben. Hagymácska segítségére vannak barátai, akik különböző csínytevésekkel, tréfákkal törnek borsot a rettegett nagyúr orra alá.

“Hagymácska egy olyan kisfiú, akinek nagyon-nagy az önérzete, amely által a barátaival együtt küzd a gonosz ellen és borsot tör az orra alá. A galiba állandóan ebből fakad” – mondta a címszereplőt játszó, Szász Borisz, aki korábban a Kukac Kata kalandjaiban és a Rigócsőr királyfiban dolgozott már együtt a rendezővel.

Bozsó József rendező – aki a darabban Hagymaapót alakítja – egy orosz népmese alapján alkotta meg a színpadi dramaturgiát, a verses nyelvezetet. A darab fő üzenete, hogy mindig mindennek van megoldása. Mindig ki tudunk jönni a gödörből. Valakihez mindig lehet fordulni: a barátokhoz, a törvényhez, vagy végső soron a Istenhez. Ha van hit, minden megoldható – írja a behir.hu.

Fotó: A-Team/Nyári A.

“Libor Katalin tervezte a díszletet és a jelmezt, aki nagyon érzi ezt a stílust. Pontosan tudja milyen színeket, milyen típusú ruhákat, jelmezeket és díszletet kell felhozni a színpadra ahhoz, hogy a gyereketet már akkor megfogjuk, amikor még nem történt semmi. Amikor felmegy a függöny a látvány beragadja őket a mese világába és utána nekünk már csak jól kell játszani. A gyermek együtt él velünk és a darabbal, együtt drukkol a főszereplőknek és énekel velünk” – fogalmazott a rendező alapnak.

Az előadást decemberben több alkalommal is műsorra tűzik a Békéscsabai Jókai Színházban.

X