Lady Oscar színre lép

lady oscar

https://magyarteatrum.hu/lady-oscar-szinre-lep/

Sajtónyilvános olvasópróbával kezdte a próbafolyamatot a Lady Oscar szereplőgárdája január 19-én a Békéscsabai Jókai Színházban.

A darab egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. Clara Barnier (Komáromi Anett), a hajdani modell hallani se akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám, Nathan, nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amit a cégben feketén szereztek – úgy tűnik, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Tehát a házasság igencsak sürgős. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők és persze a közönség nyakába. És még ott egy táska – tele milliókat érő ékszerekkel…

A bohózatot Radó Denise rendezésében, Komáromi Anett-tel a főszerepben láthatják majd, a díszlet Egyed Zoltán munkája.

Radó Denise, a darab Jászai Mari-díjas rendezője a következőket mondta el a Lady Oscar próbáiról:

– Ez egy francia vígjáték, ami az igazán nagy szerzők által megfogalmazott szabályok szerint íródott. Nagy szerepet kap benne a helyzetkomikum, a félreértések. Borzasztó jó szerepek vannak benne, amelyekben a Békéscsabai Jókai Színház művészei nagyszerűen alakítanak majd. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nehéz ezt a műfajt játszani, minden pillanatot ki kell dolgozni, és technikailag is aprólékos munkát igényel a próbafolyamat.

A színház tervei szerint a darabot április 1-jén láthatják először Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

X