Lady Oscar

Guillaume Mélanie – Nemlaha György: Lady Oscar

Lady Oscar legalább olyan félelmetes, mint egy igazi maffiafőnök, pedig nem feltételeket, csupán a trendet diktálja: ő ugyanis az egyik vezető divatház, a Lady Mode tulajdonosa, egyben tiszteletet parancsoló exmodell. Clara Barnier már kivívta a város elismerését, nyugodtan és visszavonultan is élhetne, ám egy hétvégén bebocsájtást kér hozzá a könyvelője, Nathan, azzal a meglepő kéréssel, hogy adja hozzá egyetlen lányát.

Guillaume Mélanie – Nemlaha György:

Lady Oscar
bohózat

Sík Ferenc Kamaraszínház

Lady Oscar legalább olyan félelmetes, mint egy igazi maffiafőnök, pedig nem feltételeket, csupán a trendet diktálja: ő ugyanis az egyik vezető divatház, a Lady Mode tulajdonosa, egyben tiszteletet parancsoló exmodell. Clara Barnier már kivívta a város elismerését, nyugodtan és visszavonultan is élhetne, ám egy hétvégén bebocsájtást kér hozzá a könyvelője, Nathan, azzal a meglepő kéréssel, hogy adja hozzá egyetlen lányát. Clara természetesen megütközik az ötleten, csakhogy Nathan rögtön bevallja: a saját zsebére dolgozott, és több milliót sikkasztott Clara feketeüzleteiből, ráadásul a cégtulajdonos se járt rosszul, ellenben most a pénzt a házasság révén a lánya kapja meg. A leány sem szolgál kevésbé meglepő hírekkel: csak hogy szabadulhasson a házi őrizetből, bevallja, hogy gyereket vár, így a frigy nem tűr halasztást. Egy táska is feltűnik a színen, tele méregdrága ékszerekkel. És ekkor még csak fél kilenc – mi lesz itt még délig?

A Lady Oscar eredeti gengszterváltozata, Claude Magnier komédiája rendkívül sikeres volt a múlt század közepén, 2011-ben pedig a fiatal francia színész és író, Guillaume Mélanie vezényelte diadalra Amanda Lear főszereplésével a női változatot.

12 éven aluliak számára nem ajánlott
Az előadás hossza: –
Műfaj: BOHÓZAT
Felnőtt bérletes előadás
Szereposztás:

Guillaume Mélanie: Lady Oscar
Claude Magnier Oscar című darabja nyomán 

Magyar változat: Nemlaha György


Szereplők:

Clara Komáromi Anett
Maxime Nagy Róbert
Nathan Csomós Lajos Jászai Mari-díjas
Thibault Katkó Ferenc
Camille Veselényi Orsolya
Laura Csonka Dóra
Valentine Kiss Viktória

Alkotók:

Súgó: Lakatos Viktória Ügyelő: Korom Gábor
Díszlettervező: Egyed Zoltán Jelmeztervező: Csík György Jászai Mari-díjas
Rendezőasszisztens: Sallai Zsóka
Rendező: Radó Denise Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész

X