ZENÉS KOMÉDIÁT MUTAT BE A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ

Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájának sajtónyilvános olvasópróbáját tartották kedden a Jókai színházban.

A darab egy vidéki olasz városban játszódik, története szövevényes, megfűszerezve a hetvenes-nyolcvanas évek legszebb olasz tánczenéivel, sok-sok nevetéssel, bonyodalommal, szerelemmel és azzal az ígérettel, hogy a végén (majdnem) mindenki párra lel.

Igazi retró előadást mutatnak be
Fotós: Bencsik Ádám

Seregi Zoltán igazgató elmondta, az Anconai szerelmeseknek retro hangulata van, ami manapság nagyon bejön a közönségnek. Elsősorban a középkorosztály jár színházba, a fiatalok valamivel kevesebbet, ám ezekre a nosztalgia darabokra ők is kaphatók. Azt tapasztalja, hogy ez a világ őket is megérinti, és színházba csábítja.

Halasi Imre Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, és a darab rendezője kifejtette, az Aconai szerelmesek egy bájos és kedves történet, ami már nagyon sok színházban ért el sikereket. A színdarabban nyár van, tengerpart, szerelem, napsütés, és persze néhány konfliktus, amik végül megoldódnak. Hozzátette, a történet képzeletbeli, a 90-es évek elején Valló Péter, a Radnóti Színház főrendezője találta ki. Bemutatója Békéscsabán október 21-én lesz.

https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2022/09/zenes-komediat-mutat-be-a-bekescsabai-jokai-szinhaz

https://hirnavigator.hu/hir/3929888-zenes-komediat-mutat-be-a-bekescsabai-jokai-szinhaz

X