2023, október

csütörtök19okt19:00csütörtök20:30Alföld Quartet – könnyű és komolyzenei koncert19:00 - 20:30 Szervező: Tóth József Színház és Vigadó RegisztrációEgyéb rendezvény:Egyéb rendezvény

Esemény leírása

Az Alföld Quartet 2012 őszén alakult azzal a céllal, hogy a rendkívül gazdag, ám méltatlanul háttérbe szoruló kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a Dél-Alföldi régió és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban.

A Quartet fennállásának elmúlt éveit az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat, és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Az így folyó munka a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoárt, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika előadását is magával hozta. Mindeközben a vonósnégyes régiónk egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát. A klasszikus felálláson kívül a kreativitás és a színes programokra való törekvés énekegyüttessel, hangszeres szólistákkal, színművészekkel együtt megvalósított produkciókat is hozott.

Az együttes 2017-ben zeneművészet kategóriában elnyerte a Békés Megyei Prima Díjat.

Az együttes tagjai:

 

Szervező

Tóth József Színház és Vigadó

X