2024, május

csütörtök30máj14:00csütörtök15:10Állat(i)mese14:00 - 15:10 Szervező: Tóth József Színház és Vigadó BelépőGyermek bérlet:Mirr-Murr bérlet

Esemény leírása

Szabó Attila – ifj. Mlinár Pál – Lovas Gábor: Állat(i)mese – eltáncolt mesejáték

Mi, emberek, hajlamosak vagyunk kivetíteni saját tulajdonságainkat a minket körülvevő állatvilágra is. Így lesz az egyszeri rókából sunyi, minden hájjal megkent gazember, a nyusziból eszes, bár félénk fürgelábú, vagy éppen a bikából üresfejű, erőtől duzzadó izompacsirta. Holott ezek az állatok valójában egyszerű élőlények, csupán mi, emberek varázsolunk belőlük gyámoltalan áldozatot, vagy éppen fenevadat, szörnyeteget. Az Állat(i)mese csak részben állati, hiszen egy ízig-vérig emberi történetet mesélünk és táncolunk el, amihez segítségül hívjuk az egyfarkú, kétszárnyú, négylábú, tízkörmű, szőrös barátainkat.

Főhősünk Sunyesz, a ravaszdi róka, akinek „se kutyája, se macskája”, egyedül bolyong a világban, miközben ott szedi rá az erdő lakóit, ahol csak tudja. Nem is bíznak benne, elkergetik. És ismerjük a pletyka természetrajzát: gondoskodnak is róla, hogy rossz hírét keltsék mindenhol. Mi pedig, miközben megismerjük Sunyesz valódi természetét, szinte már meg is szeretjük ezt a jóindulatú, kedves csavargót, aki a legszorongatóbb helyzetekből is kivágja magát. De kutyából nem lesz szalonna, a vér pedig nem válik vízzé… Vagy mégis?

Szereposztás

SUNYESZ, a ravaszdi róka Mlinár Péter
DON PAOLO TORRES, a bikák vezére ifj. Mlinár Pál
DR. RÉPÁSSY ÖDÖN, a nyúlpapa Gáspár Bendegúz
RÉPÁSSY ÖDÖNNÉ, a nyúlmama Fazekas Döníz
RÉPÁSSY KAROLA, a nyúllány Kiss Anna Borbála
RÉPÁSSY JENŐ, a nyúlfiú Oláh Dániel
RÉPÁSSY Karina, a nyúllány Nagy Anett
PABLO BICASSO, a smasszerbika Vig Péter
TINO DE LANTOS, még egy smasszerbika Sefkovics Máté
LENGE, a cinke Tóth Luca
DONNA, a galamb Földes Roxána

Alkotók

Díszlet: PaPet co.

Jelmez: Mlinár Péter

Zene: Lovas Gábor

Író: Szabó Attila

Rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál
előadás hossza: 70 perc

Szervező

Tóth József Színház és Vigadó

X