2021, december

kedd21dec18:30kedd19:30Sportcsillag sarok: vendég Illés Fanni, Európa-, világ és paralimpiai bajnok mellúszó/ingyenes rendezvény, regisztációhoz kötött/18:30 - 19:30 Szervező: Tóth József Színház és Vigadó RegisztrációSzentesi Szalon:Sportcsillag Sarok

Esemény leírása

„Végtaghiányos sportoló vagyok, hiszen egy születési rendellenesség miatt alsó lábszárak nélkül és összenőtt ujjakkal születtem. Eddig négy paralimpiai játékokon képviseltem Magyarországot a Magyar Paralimpiai Csapat tagjaként. Küldetésem, hogy a sztereotíp gondolkodásmódból fakadó falakat ledöntsem. Sokan otthon ragadnak a négy fal között, és nem találják meg a helyüket a társadalomban, mi vagyunk a láthatatlan réteg. Az emberek megbámulnak, mert csak ritkán látnak testi fogyatékossággal élő embereket, de nem vagyok koldus. Megdolgozom mindenért, és még ha én nem is gondolok hátrányként a lábaim hiányára, ők sajnálni fognak, mert idegen számukra.
Sokáig azt gondoltam, hogy azért születtem lábak nélkül és összenőtt ujjakkal, hogy paralimpiai bajnok legyek, de most már tudom, azért vagyok itt, hogy kapocs lehessek a fogyatékossággal élő és az “ép” emberek között. Csatorna vagyok az információ és az elfogadás számára.
Szeretném, ha Magyaroszágon menő lenne az, aki parasportoló! Nekünk nem arra van szükségünk, hogy sajnáljanak minket az emberek, hanem arra, hogy mondjuk minden épület akadálymentes legyen, ezáltal is teljes életet tudnánk élni.”
(Illés Fanni)

Az est házigazdája: Borsi László, újságíró, televíziós műsorvezető

Szervező

Tóth József Színház és Vigadó

Egészségügyi irányelvek az eseményhez

Az orrot/szájat eltakaró maszk viselése kötelező
X